Tilknyttede kunstnere / Mols Urtedram

Mols Urtedram

Mols Urtedram er tilknyttet August Art fra  1. nov. 2016
 
 
Mols Urte Dram er en lille virksomhed, der sælger krydderurteblandinger til dejlige dramme/snaps/bjesk – kært barn har mange navne, afhængig af i hvilken del af landet man bor.
Vi bor på Mols, og nyder at indsamle de mange skønne urter og bær i naturen som omgiver os.

Mols Urte Dram, blander urterne på forskellig måde og tilsætter krydderier (kanel, stjerneanis, lakridsrod, nellike, ingefær med flere).
Herved opnår man en spændende dram med flere smagsindtryk.
En veltilberedt krydderdram kan være prikken over i’et i al god mad – især er der tradition for at servere en dejlig snaps /dram til frokostbordet / fiskebordet. Det er dog også skønt at tage 'en lille èn til halsen på en kølig sommerdag - eller på en skøn vinterdag, hvor kulden bider lidt.

Min passion for at tilsætte urter til alkohol startede tilbage i 1988. Her besøgte jeg Hirtshals Museum, som viste et lysbillede foredrag om Signe Hansen fra Hirtshals. Signe var sygeplejerske og samlede de sunde urter på heden og ved stranden.

I 2007 mødte jeg Bjørnkærlauget, Odder. Jeg blev medlem og blev oplært af bl.a. Hans Erik Harboe og Hanna Tranum (grundlæggere af Bjørnkærlauget) i, at blande forskellige urter og lade dem trække på Vodka. Lauget eksisterer ikke mere, men jeg har overtaget mere end 21 forskellige recepter som er udviklet gennem 20 år.

Derudover udvikler jeg nye dejlige urtedramme til både hverdag og festlige lejligheder.
August Art | Havvej 21, Vrinners, 8420 Knebel - Jylland | Tlf.: 24 89 24 60 | august-art@mail.dk