Tilknyttede kunstnere / Gitte Mûermann

Gitte Mûermann

 
Været med siden jan. 2012

Inspirationen til mine malerier henter jeg primært fra livet ved Knebel vig. Her bor jeg kun 40 m fra vandkanten. Jeg nyder lysets spil i havet og over marker og by. Der er pragtfulde morgen- og aftenstemninger, med smukke sol op- og nedgange. De afløses af havblik, eller fejende storme med skummet der flyver fra brækkende bølgetoppe.

Foruden at opholde mig ved hjemmet i Knebel vig, elsker min mand og jeg at rejse. Megen inspiration stammer også fra disse rejser til Færøerne, Island, Italien, Frankrig, de Græske øer, Thailand og Malaysia med smukke omliggende øer. I en periode arbejdede jeg som udviklingskonsulent i Norge hos "Den Norske Statsskov". Dette gav spændende oplevelser rundt i hele Norge. Her hentede jeg også megen inspiration til mine malerier. Min arbejdsform og viden om farver er hentet og oplevet på kurser hos "Kunst og Design Skolen i Århus", hvor jeg kom i 5 år, samt på en lang række kurser på Århus Kunstakademi, og hos spændende kunstnere både i ind og udland. Jeg er medlem af Kunstnergruppen Djursland, Kunstnergruppen Rønde samt Ebeltoft Kunstforening, hvor jeg i 12 år deltog i bestyrelsesarbejdet.

Jeg har de seneste år haft en lang række udstillinger i banker, kunstforeninger, firmaer, gallerier, på messer og to særudstillinger i Ebeltoft Kunstbygning.

Galleri Lykkegaard skrev i deres anmeldelse citat: "Få formår som Gitte Müermann inden for en så stram afstemt farveverden, at få beskueren til at glemme farverne og fokusere på motiv og helhed. Det er i og for sig lige meget, om det drejer sig om landskaber eller mere abstrakte motiver – Gitte har beskueren helt i sin vold og giver en omvisning i et spændende, eget univers".

Siden den 1. juli 2013 har jeg haft eget lejet galleri hos August Art, Havvej 21, Vrinners, 8420 Knebel.

Gitte Müermann Havbakken 17 8420 Knebel 86351330 20332330

Mail: gitte.muermann@mail.dk

Hjemmesider:

www.knebelart.dk

www.august-art.dk

www.kunstgruppendjurs.dk

 

August Art | Havvej 21, Vrinners, 8420 Knebel - Jylland | Tlf.: 24 89 24 60 | august-art@mail.dk