Tilknyttede kunstnere / Britt-Mari August
"Giv hver dag,
chancen for at blive den smukkeste og bedste dag i dit liv."

Britt-Mari August

www.britt-mari.dk

 
Jeg er den der til daglig, holder styr på vores kalender, og står for planlægning af de forskellige kurser, udlejning af værkstedet, kordinering af udstillinger m.m. 
 
Nogle af kurserne underviser jeg på, jeg har undervist siden 2001, indenfor skulpturer med Paverpol / tekstilhærder/ pavertex, og  popart billeder. 
 
Jeg er selv på mange kurser og forsøger hele tiden at udvikle mig, med de kunstarter jeg arbejder med i det daglige, men afprøver meget gerne andre kunstarter, nogle gange bliver det ved afprøvningen, men andre gange er der mulighed for at bruge nogle af de teknikker jeg har lært, i mit daglige arbejde som underviser
 
Jeg afprøver mange materialer og teknikker, der gør at jeg  føler mig meget previligeret, at jeg kan arbejde med det jeg gerne vil, og møder en masse dejlige mennesker, både som besøgende i vores kreative værksted og via mine kurser. 
 
 _______________________________________
Det gamle engang så smukke
_______________________________________________________________________


Britt-Mari Augusts foretrukne motiver er gamle bygninger, faldefærdige huse, træt murværk, hvor pudset er faldet af og malingen hænger i laser. Revner, sprækker, huller, rust og manglende træværk eller hængsler på et vindue eller en port. Motiver, der alle fortæller en historie om steder og hændelser – om forfaldet og forgængeligheden.
De forfaldne bygninger betyder ikke nødvendigvis et socialt engagement, men måske snarere et romantiseret forhold til tingenes foranderlighed og påvirkningen gennem et livs brug og det forfald der følger med. Hendes motivverden giver en forestilling om den eksistens der er eller har været bag de lukkede døre og låste porte.

Billederne er meget enkle i deres udtryk, men selve opbygningen er mere kompleks end som så. Man skal igennem rigtig mange lag inden man når bunden. Den veltilrettelagte komposition giver en spændende visuel overflade, hvor man får meget foræret fra de mange underliggende lag i maleriet. Strukturen er rå og groft opbygget med sand og mange lag maling. Man kan ligefrem mærke murstenene eller murværket i billederne. Det holdes enkelt med stramme linjer uden forstyrrende detaljer. Perspektiver, rum og dybde er fint med og der er indbydende indgange ind i maleriet og ikke bare en kold og utilnærmelig overflade, der møder os som en mur. Farverne kan virke lidt tunge, men komplimentere og understøtter motivet og giver et autentisk helhedsudtryk.

Britt-Mari opsøger ikke stederne, men opdager dem. Hendes billeder er blevet til ved samspillet mellem observation, personlig oplevelse og lysets og farvens virkelighed. Den grundlæggende ide, om hvordan det skal være holder, men der skabes undervejs plads til forandring og afstikkere fra skitsens oprindelighed.
Det maleriske forfald er inspireret af, at kunne se det smukke og lyse i det afsluttende og det gamle forfaldne får på en måde nyt liv og fremstår igen med et rent inderligt udtryk når det lander i Britt-Maris fortolkning.


©Af Kirsten-Marie Hedeland, tv programvært på ”kunst for Tiden” og skribent ved Kunstavisen, maj 2015 
"Giv hver dag,
chancen for at blive den smukkeste og bedste dag i dit liv."
August Art | Havvej 21, Vrinners, 8420 Knebel - Jylland | Tlf.: 24 89 24 60 | august-art@mail.dk