Tilknyttede kunstnere / Birgitte Nicolaisen

Birgitte Nicolaisen

Med fra 1. nov. 2017
 

Jeg har arbejdet med keramik i mange år, men først inden for de sidste 3 år på fuld tid.

I 2017 flyttede jeg fra Ry til Ebeltoft, hvilket har givet mig bedre mulighed for at komme tæt på havet og dér lade mig inspirere af dets farver og stenenes former og mønstre
.
Jeg arbejder i øjeblikket mest med større krukker, som jeg dels drejer dels modellerer op.
Krukkernes former er forholdsvis enkle. Jeg tænker de kan bruges som vaser til grene eller meget langstilkede blomster, men jeg prøver også at give dem farver, der gør dem dekorative uden noget i.
På nogle af krukkerne er farverne grønlige med brune og røde nuancer, inspireret af birketræets bark, på andre er farverne orange, sorte og blå og har således ikke nogen direkte inspirationskilde bortset fra glæden ved kraftige farver.

I andre perioder har jeg ved pladeteknik lavet fuglefoderhuse og lidt mindre huse, der kan bruges til lys eller potteplanter, også raku har jeg beskæftiget mig med, ligesom jeg har beskæftiget mig med mindre genstande som vaser, skåle og fade.

Fælles for det hele er materialet. Jeg arbejder kun i stentøjsler, der bliver brændt ved 1260 grader og derfor er meget holdbart og kan tåle at stå ude hele året.
Jeg har ikke nogen formel keramikuddannelse, men har taget det etårige grundkursus i keramik på Århus Akademi 2014-15, desuden har jeg siden 1997 deltaget i mange aftenskolekurser på såvel Århus Akademi som på Ørnsøcenteret og aftenskolen i Silkeborg. I øjeblikket er jeg kursist i Sorring, hvor jeg følger Mette Maya Gregersens keramikkursus.
 

Birgitte Nicolaisen
Holmensvej 47
8400 Ebeltoft

Tlf. 24 81 87 17 (MobilePay)
Mailadresse: birgittenic@gefiber.dk
August Art | Havvej 21, Vrinners, 8420 Knebel - Jylland | Tlf.: 24 89 24 60 | august-art@mail.dk